Sinds 2018 ben ik aan het Joods Cultureel Kwartier verbonden als educator. Regelmatig ga ik met schoolklassen op pad om in de voormalige Amsterdamse Jodenbuurt langs locaties te gaan die ons verschillende aspecten van de Jodenvervolging laten zien. Toen in 2020 de pandemie uitbrak en alle JCK-locaties hun deuren moesten sluiten, mocht ik een deel van de wandeling virtueel voortzetten. Aan mij de grote eer een rondleiding te geven in de Hollandse Schouwburg.
Daarnaast heb ik in de aanloop naar de onthulling van het Nationaal Holocaust Namenmonument, in september 2021, het educatieve programma 'Een mens is pas vergeten...' gemaakt. Schoolklassen vanuit heel Nederland komen naar Amsterdam om kennis te maken met het monument en samen met een rondleider in gesprek te gaan over wie we herdenken, hoe we herdenken en vooral waarom we herdenken.
Na vijf jaar werkzaam geweest te zijn bij de afdeling Groepsontvangsten, ben ik sinds begin 2019 verbonden aan het politieproject van de Anne Frank Stichting. Samen met groepen politiemensen gaan we in gesprek over vooroordelen, discriminatie, etnisch profileren en de rol van de Nederlandse politie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een stadswandeling door de voormalige Amsterdamse Jodenbuurt gaan we met elkaar in gesprek over de verschillende keuzes die verschillende politiemannen maakten, en de dilemma's waarvoor zij zich gesteld zagen.
In het kader van 75 jaar vrijheid, dat in 2020 groots zou worden gevierd, ben ik betrokken geweest bij het samenstellen van de tijdelijke tentoonstelling 'Kind van de Vrijheid' van het Nationaal Onderduikmuseum. Binnen de drie thema's 'Waar ben ik thuis', 'Littekens blijven' en 'Ik en de ander' laat de tentoonstelling zien welke impact oorlog heeft op jongeren van toen, en jongeren van nu. Eén van de negen 'hoofdpersonen' uit de tentoonstelling is Dik de Boef. Hieronder vertelt hij in het kort zijn verhaal dat ook te lezen is in zijn boek Ik was een kind in oorlogstijd.